Friday, May 11, 2007

Eurovision

Είχα ακούσει χθες στο ραδιόφωνο, ότι η σχεδόν βέβαιη πρόκριση της Κύπρου στον τελικό έδινε 1.35 στο στοίχημα Σήμερα το πρωί άκουσα ότι τελικά αποκλείστηκε. Πάνε τα λεφτά του κόσμου πάλι.

Αλλά αλήθεια... είναι δυνατόν, να αποκλείστηκε αυτό το τραγούδι ;
Εντάξει, δεν είναι κανά τραγούδι που θα το μνημονεύουμε για χρόνια, αλλά για το χάλι των τραγουδιών της Eurovision, μάλλον χάρη θα τους έκαναν αν πήγαιναν.

Σαν σκέψη, ο διαγωνισμός της Eurovision είναι καλός, έχει την πλάκα του. Σαν πράξη όμως είναι ότι πιο κακόγουστο και ατάλαντο μπορεί να στείλει η κάθε χώρα, συν την γενική αποδοχή της μη αξιοκρατικής βαθμολογίας από όλους.

Από τι να πιαστεί κανείς ; από τα τραγούδια που δεν ακούγονται ούτε την επόμενη μέρα ή από την κακογουστιά επί σκηνής γενικότερα ;
Αν και τώρα τελευταία, όσο αφορά το ντύσιμο τουλάχιστον, μερικές τραγουδίστριες δεν φοράνε καθόλου ρούχα, μπας και αρπάξουν κανένα ψήφο παραπάνω από τα λιγούρια.

Απορώ πως είναι δυνατόν να παίρνουμε στα σοβαρά σαν χώρα, αυτή την παρωδία.
Βρες έναν νέο τραγουδιστή, γράψε ένα τραγούδι με ελληνικούς στίχους και ελληνική μουσική και άνοιξε την τηλεόραση την μέρα του διαγωνισμού για να δεις τι έγινε.

Αφού ότι και να στείλουμε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Ή ακόμα καλύτερα στείλε την Έφη Θώδη με το "…to Be true", για να τους δείξεις ότι έχεις κανονικά γραμμένο όλο τον διαγωνισμό τους, και σου περισσεύει και χώρος.

Βλέπεις όμως, προκειμένου να γυμνάζουν τις μασέλες κάποιοι, είναι προτιμότερο να ξεφτιλιζόμαστε όλοι μαζί για να τους καλύπτουμε.

Οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι την Ευρυδίκη την γλωσσόφαγε ο Κωστέτσος, επειδή στράβωσε η φάση και δεν την έντυσε εκείνος.
Σήμερα κατάλαβα πόσο τυχερός είμαι, που τόσα χρόνια ντύνομαι μόνος μου.

No comments: